DIEETHUIS DUFFEL

Onze Lieve Vrouwlaan 18
2570 Duffel
015/31.21.35
routebeschrijving

info@dieethuis.be

Een intitiatief van
Diëtiste Tanja Callewaert

erkenningnummer
RIZIV : 5-61053-92-601

BTW: BE - 0832 035 118

Tanja Callewaert

bereken je BMI

Dieethuis Duffel

BIA – Lichaamsanalyse

Hoe is je lichaam en je gewicht samengesteld?

Vooraleer je aan een dieet begint, is het erg belangrijk om informatie te hebben over het evenwicht in je lichaamssamenstelling, je bio-actieve celmassa (spieren & organen) en je basisenergiebehoefte. Het is op basis van deze informatie dat, samen met jou, de aanpak gekozen wordt die voor jou het meest haalbare is. Welke Equilibre3 producten en welke zelf samengestelde maaltijden zijn voor jou het meest ideale? Welke aanpak maakt dat je geen honger moet lijden, je lichaam optimaal voedt én een gezond gewicht nastreeft? Het is dankzij deze welbepaalde aanpak op maat, dat je je fit én energiek zal voelen.

Hoe meten?

Dit gebeurt dmv een wetenschappelijk gevalideerde BIA-analyse (Bio-elektrische Impedantie Analyse) met de fasegevoelige BIA 101. (Dit is een medisch gevalideerde meting , die eenvoudig uit te voeren is.) De meting wordt al liggend uitgevoerd, omdat het vochtgehalte van je hele lichaam belangrijk en bepalend is.

Op (rechter)hand en (rechter)voet worden 4 electroden aangebracht. Via 2 electroden wordt een niet voelbare stroom door het lichaam gestuurd. De 2 andere electroden meten de wijzigingen in deze elektrische stroom.

Zo wordt de weerstand van je lichaam bepaald. Weerstand (impedantie) is eigenlijk de mate waarin de elektriciteit door je lichaam stroomt of door je lichaamsweefsels gestopt wordt. Als reactie zullen de lichaamscellen, deze stroom even opslaan, vooraleer weer verder te laten stromen. Deze reactie geeft een maat aan van de hoeveelheid en de kwaliteit van je lichaamscellen.

De Equilibre3-Bodygram® software zet via medisch gevalideerde formules, de gemeten waarden om in een uitgebreide analyse van je lichaamssamenstelling. Dankzij de exclusieve BIAGRAM® en BIAVECTOR® evalueert de Equilibre3 Mentor in één oogopslag of je lichaam te weinig, te veel of voldoende vocht bevat en hoe dit in je lichaam verdeeld is. Deze informatie zal er dus voor zorgen dat je bio-actieve celmassa, je vetmassa en je basisenergiebehoefte correct kunnen geëvalueerd worden.

Je totale lichaamsgewicht kan als het ware onderverdeeld worden in 3 compartimenten: je vetmassa, je extra-cellulaire massa en tot slot je bio-actieve celmassa. Elk van deze compartimenten bevat in meer of mindere mate water.

Evenwichtig vermageren betekent dat je bio-actieve celmassa behouden wordt of toeneemt en je vetmassa afneemt. Heel concreet wil dit zeggen dat je één kg vetweefsel verliest, als je minstens 7777 kcal meer verbruikt dan dat je opneemt. Slaag je bijvoorbeeld in om elke dag 500 kcal meer te verbruiken, dan dat je eet en drinkt en dus opneemt, ben je na 15 dagen ongeveer 1 kg vetweefsel kwijt.

Je lichaamssamenstelling wordt voor de start en vervolgens regelmatig gemeten en geëvalueerd. Het is een uitstekende manier om te zien hoe je lichaam op al je inspanningen reageert.
En een uitstekende rode draad om je schema zo maximaal mogelijk te personaliseren.