DIEETHUIS DUFFEL

Onze Lieve Vrouwlaan 18
2570 Duffel
015/31.21.35
routebeschrijving

info@dieethuis.be

Een intitiatief van
Diëtiste Tanja Callewaert

erkenningnummer
RIZIV : 5-61053-92-601

BTW: BE - 0832 035 118

Tanja Callewaert

bereken je BMI

Dieethuis Duffel

Wat is Equilibre3?

Het EQ3 Programma streeft 3 belangrijke doelstellingen na

  • Je gewichtstoename een halt toeroepen!
  • Streven naar een gewichtsverlies van 5 tot 10% ten opzichte van je startgewicht. Zo verminderen al heel wat gezondheidsrisico's.
  • Je nieuwe gewicht onder controle houden, een evenwicht vinden in je eet-, leef- en beweegpatroon.

Het EQ3 Programma in de praktijk.

Het EQ3 Programma is GEEN proteïnedieet of eenvoudige maaltijdvervanger. De EQ3 producten zijn zo samensgesteld dat ze je totale lischaamssamenstelling onder handen nemen. De verhouding vet/spiermassa totaal en exctra cellulair vocht worden nauwkeurig nagemeten en verbeteren zienderogen met het EQ3 Programma. In DIEETHUIS werken we zelden met standaard schema's en dus ook niet voor het EQ3 Programma. Zonder afbreuk te doen een de ware kwaliteit van de EQ3 Producten passen we ze deskundig in je dagschema in. Een schema kan 1 tot 3 EQ3 Producten per dag bevatten. Wat wil zeggen dat je 1 tot 3 (van de 4 maaltijden) per dag vervangt door een evenwichtige maaltijdvervanger uit het EQ3 Productgamma. Het schema zal er voor iedereen anders uitzien al naar gelang het doel van je gezondheidskuur. Wil je wat sneller gewicht verliezen dan kan een EQ3 Programma vooraf gegaan worden door een intensieve startkuur van 2 tot 3 dagen waarin je alleen gebruik maakt van EQ3 producten. Om daarna via 1 tot 3 maaltijdvervangers over te schakelen naar een gezonde voeding.

Afvallen onder begeleiding met Equilibre3

Onder begeleiding van onze diëtiste wordt je gewicht, lengte, buikomtrek en lichaamssamenstelling gemeten. Daarnaast zal je diëtiste peilen naar je eet- en leefgewoonten, je gezondheid en eventuele medicatiegebruik. Op deze manier verkrijgt ze een totaal beeld van jou en wordt het mogelijk om een persoonlijk plan op te stellen met realistische en haalbare vooruitzichten.

Waarom een analyse van je lichaamssamenstelling?

Waarom is het zo belangrijk te weten hoe je gewicht is opgebouwd? Medisch wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat niet het lichaamsgewicht zelf een risico vormt voor je gezondheid. De echte alarmsignalen zijn een te hoog percentage lichaamsvet en de plaats waar dit vet zit. Je heupen en dijen zijn in principe de eerste en ook meest onschuldige plaatsen waar je lichaam in een normale situatie vet opstapelt. Als dit niet meer lukt dan wordt het vet op andere plaatsen zoals in je buik, lever, spieren, hart en rond je bloedvaten afgezet waardoor je meer gezondheidsrisico’s loopt. Het is ook mogelijk dat je gewicht te hoog is maar dat je lichaam ondervoed is. Een effect dat kan optreden bij mensen die proberen af te vallen door onvoldoende of onjuist te eten en te drinken. Het lichaam haalt dan energie en voedingsstoffen uit het spierweefsel. Je spiermassa neemt hierdoor af i.p.v. je vetmassa. Bovendien gaat je lichaam door deze lagere spiermassa ook minder calorieën verbruiken. Wat uiteraard niet de bedoeling is als je streeft naar een gezond gewicht.

Evenwichtig vermageren

Met het EQ3 Programma ga je evenwichtig vermageren, dit wil zeggen je spiermassa optimaal behouden of verbeteren en je vetmassa verminderen! Met het EQ3 Programma werk je aan je manier van eten, bewegen en leven!