DIEETHUIS DUFFEL

Onze Lieve Vrouwlaan 18
2570 Duffel
015/31.21.35
routebeschrijving

info@dieethuis.be

Een intitiatief van
Diëtiste Tanja Callewaert

erkenningnummer
RIZIV : 5-61053-92-601

BTW: BE - 0832 035 118

Tanja Callewaert

bereken je BMI

Dieethuis Duffel

Diabetes

Er bestaan verschillende soorten diabetes, waarbij diabetes type II de meest voorkomende is. Jammer genoeg blijft het aantal diagnoses met diabetes type II jaarlijks stijgen. Een aantal belangrijke risicofactoren die hier mee aan de basis liggen zijn: een leeftijd boven 40 jaar, overgewicht, verkeerde eetgewoonten, gebrek aan lichaamsbeweging, .... Wat deze metabole ontregeling inhoudt en de preventie (van verdere progressie) en behandeling ervan worden heel duidelijk uitgelegd in het Dieethuis.

Omwille van de verhoogde kans op ernstige microvasculaire en macrovasculaire complicaties (hartproblemen, nierproblemen, blindheid, neuropathie,...) is het zeer belangrijk dat je persoonlijk advies en richtlijnen krijgt om deze aandoening zo goed mogelijk onder controle te houden.

Alle diabetespatiënten type II die op maximale orale medicatie staan of een minimale insulinebehandeling krijgen, komen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor een zorgtraject. Een zorgtraject is een opeenvolging van ruim terugbetaalde begeleidingsconsultaties bij de huisarts, specialist, diĆ«tist, diabeteseducator en podologe om je zo goed mogelijk te begeleiden en te verzorgen. Denk je zelf in aanmerking te komen voor een zorgtraject, en van de terugbetaling te genieten, dan kan je dit best even navragen bij je huisarts.

Sarina Horemans,
Als diëtiste heb ik de bijkomende opleiding tot diabeteseducator gevolgd en met vrucht beëindigd. De ervaring als diëtiste en nu ook als diabeteseducator zorgen ervoor dat ik je optimaal kan begeleiden in het dieethuis.

Diabetes onder controle houden is veel meer dan regelmatig je bloedglucose meten. De juiste opvolging en controles zullen ervoor zorgen dat je weinig of geen ongemak moet ondervinden van je aandoening.

Om een afspraak te maken voor een diabetesdieet of diabeteseducatie kan u bellen naar het centraal nummer van dieethuis 015/31.21.35, alvast tot binnenkort.