DIEETHUIS DUFFEL

Onze Lieve Vrouwlaan 18
2570 Duffel
015/31.21.35
routebeschrijving

info@dieethuis.be

Een intitiatief van
Diëtiste Tanja Callewaert

erkenningnummer
RIZIV : 5-61053-92-601

BTW: BE - 0832 035 118

Tanja Callewaert

bereken je BMI

Dieethuis Duffel

Dieet bij maagring en gastric bypass

Net als bij de andere medische diëten, blijven ook na maagoperaties de richtlijnen van de actieve voedingsdriehoek belangrijk.

Aangezien de meeste ingrepen een vorm van restrictie inhouden, is het evident dat de porties sterk gereduceerd zullen worden in vergelijking met voorheen. Na elke ingreep wordt de voeding langzaam weer opgebouwd. Er wordt gestart met water en vloeibare voeding de eerste dagen na de ingreep, om de maag de kans te geven om te herstellen. Daarna volgt gemalen en gemixte voeding tot een drietal weken na de ingreep. Hierna kan normale, gezonde voeding worden opgebouwd.

maagring    gastric bypass
maagring    gastric bypass

De maagring is een minder ingrijpende operatie omdat er niet in de maag gesneden moet worden zoals bij een gastric bypass. Maar zowel de maagring als een gastric bypass blijven enkel een hulpmiddel om uw overgewicht te verliezen. Het aanpassen van uw voedings- en leefgewoonten blijft onontbeerlijk om blijvend gewichtsverlies te garanderen.

  • Eet zeer langzaam en kauw goed (bij vast voedsel min. 15X kauwen per hap)
  • Stop met eten bij het eerste verzadigingsgevoel, bij overeten is er kans op misselijkheid of braken
  • Zit goed rechtop tijdens de maaltijd
  • Drink niet vlak voor of tijdens de maaltijd
  • Eventueel kunnen eiwitrijke preparaten of maaltijdvervangers (Equilibre) gebruikt worden om in de eerste fasen wat afwisseling te brengen
  • Let op een voldoende inname van groenten (in soep of gemixt) en fruit (gemixt, eventueel gemengd onder magere yoghurt of magere platte kaas)
  • Probeer de hele dag door kleine slokjes water te drinken