DIEETHUIS DUFFEL

Onze Lieve Vrouwlaan 18
2570 Duffel
015/31.21.35
routebeschrijving

info@dieethuis.be

Een intitiatief van
Diëtiste Tanja Callewaert

erkenningnummer
RIZIV : 5-61053-92-601

BTW: BE - 0832 035 118

Tanja Callewaert

bereken je BMI

Dieethuis Duffel

SPORTVOEDING VOOR RECREATIEVE SPORTERS

Wist je dat je absoluut geen speciale sportdranken nodig hebt als je minder dan 3uur aan elkaar intensief sport? Wist je ook dat een energiedrank je kan uitdrogen?...

Al te vaak wordt er door recreatieve sporters vaak joggers en wielrenners te snel en foutief overschakelend op sportdranken, repen en gels. Dat is maar al te begrijpelijk want de reclame en beloftes over betere prestaties zetten ons als snel aan tot gebruik van sportvoeding. Deze vaak dure voedingssupplementen zijn niet altijd noodzakelijk. Soms zelf in die mate dat de recreatieve sporter er eerder nadeel dan voordeel uithaalt.

Omdat er in België onvoldoende kwalitatieve opleidingen bestaan zijn wij ons gaan bijscholen in Nederland. Meer bepaald aan het Nationaal Instituut voor Sport en Gezondheid (NISG) te Arhnem. Maar ervaring zegt meer dan duizend diploma‘s. En met intussen meer dan 18 jaar ervaring en enkele klinkende namen uit de topsportwereld durven wij te beweren u ideaal te kunnen begeleiden in uw recreatieve sportbeoefening en bijhorende sportvoeding. Of je nu net met start to run bent begonnen of volgende maand je eerste marathon loop, wij helpen je op weg en leren je optimaal genieten van de sport.

recreatief sporten

Opstart :

Nadat we dieper ingaan op je doel en beoogde resultaten op je trainigsschema‘s, dagelijkse maaltijden en sportvoeding maken we een schema op maat. Zo‘n opstartconsultatie zal minstens 1 uur duren en kost 90€. Je gaat onmiddellijk naar huis met een persoonlijk (basis)schema.

In een tweede consultatie wordt het basisschema aangepast en of uitgebreid. Je voorlopige resultaten worden gemeten en vergeleken. Samen bespreken we wat nodig is om dichter bij je doel te komen. Dit duurt zo'n 60 minuten en kost 60€.

Vervolg :

Na 2 tot max 3 consultaties heb je voldoende informatie om verder alleen aan de slag te gaan. Heb je dan nog graag controle, metingen en verdere begeleiding kan je vervolgconsultaties boeken van 30 min aan de prijs van 30€.

Combinatiedieten! Sporten om te vermageren? Let erop dat sportvoeding het doel heeft je gewicht op peil te houden en indien goed opgesteld er alles zal aan doen zodat je NIET afvalt. Wil je als resultaat van je inspanningen ook graag een maatje minder dan moet het sportvoedingsschema gecombineerd worden met een vermageringsdieet! Geef daarom duidelijk je doel door aan de diëtiste...

Sommige mutualiteiten betalen een deel van het voedingsadvies terug. Vraag daarom een terubetalingsfomulier voor erkende diƫtisten op bij je eigen mutualiteit.

Wil jij binnenkort een marathon lopen of de ronde van Vlaanderen meerijden? Zorg dan dat je weet welke brandstof jouw motor nodig heeft. Je gooit toch ook geen benzine in een dieselmotor om sneller te rijden...